Partneri

FrieslandCampina

Među vodećim evropskim i svjetskim kompanijama u segmentu proizvodnje mliječnih proizvoda sa posebnim akcentom na mliječne napitke, vrhnje, dezert, obične i voćne jogurte. Uz fabrike i urede po čitavoj Evropi, FrieslandCampina pozorno prati te određuje nove trendove u mliječnoj industriji. Igra važnu ulogu u zdravoj ishrani miliona ljudi na dnevoj bazi. Osim proizvoda za široku potrošnju, Friesland Campina snabdjeva profesionalne korisnike, druge segmente industije hrane te farmaceutsku industriju. Stalno ulaganje u rast i razvoj, široka mreža kooperanata te 130 godina iskustva u industriji osiguravaju visoki kvalitet proizvoda u kontinuitetu pri tome poštujući okoliš i lokalnu zajednicu.

DMK

Mliječnih grupacija koja spada u sami vrh Evropske i svjetske mljekarske industrije, nastala spajanjem Humana mliječne industrije i Nordmilch-a. DMK znači 6,7 milijardi litara mlijeka koje dolazi od 11.000 kooperanata koje se procesuira u 23 fabrike koje se upošljavaju 5.500 djelatnika. Sve ovo uz obrt od 4 milijarde eura čini DMK jednim od najvećih kompanija evropske mliječne industrije i najvećom mliječnom industrijom u Njemačkoj. Portfolio uključuje sve od osnovnih mliječnih proizvoda i sira, zatim visoko kvalitetnih skuta, dezerta, hrana za bebe, sladoleda pa do posebnih proizvoda. Uz stalnu odgovornost prema vlasnicima, kooperantima, zaposlenim te klijentima i kupcima, prisutna je velika odgovornost i prema okolišu odakle se svakodnevno uzimaju sirovine za proizvode grupacije.

Jermi

Specijaliste za sir. Proizvođač sa akcentom na visoki kvalitet i diferencijaciju nudi razne vrste specijaliteta sira kao što su dimljeni sirevi u kobasici, namazi, rezani sirevi te razni drugi. Ono što čini ovog proizvođača izuzetnim jesu topljeni sirevi u raznim oblicima te eksluzivna pakovanja. Ime Jermi stoji za inovativne i visoko kvalitetne proizvode sa ciljem unapređenja zdrave ishrane. Fokus proizvođača je uvijek na kupcima i potrošačima. Sve navedeno garantuje istinsko zadovoljstvo za prave gurmane.

Alpenhain

„Ljubav prema siru“ glasi deviza ove uspješne porodične mljekare koja imaju 100 godišnju tradiciju u proizvodnji sira i specijaliteta od sira. Svaki dan obrađujući 250.000 litara svježeg mlijeka, 500 suradnika firme Alpenhain proizvodi vrhunske proizvode osiguravajući da uvijek dobijete najbolje od prirode.

Bauer

Sa tradicijom dugom 130 godina, Bauer je danas jedna od lidera u proizvodnji voćnih jogurta i sira uz proizvodnju više od 300 svježih proizvoda i više od 30 vrsta sira. Proizvodnja se odvija u gradu Wasserburgu gdje firma Bauer koristeći vrhunsku modernu tehnologiju poštujući tradicionale zanatske načine osiguravajući inovativne proizvode odlične kvalitet.

Omira

Omira preradi 900 miliona kilograma mlijeka svake godine na svoje tri lokacije Ravensburg, Rottweil i Neuburg. Mlijeko se dobavlja od strane 4.500 kooperanata i dalje se prerađuje od strane 500 radnika uz pomoć najmodernije tehnologije u visokokvalitetan asortiman mliječnih proizvoda. U svom fokusu Omira ima imperativ visokog kvaliteta i jedinstvenog asortimana mliječnih proizvoda. Posebno se ističu mliječni dezerti kao i MinusL proizvodi.

Gastro Merak

Originalna, zastićena robna marka koja u svom asortimanu uključuje mesne prerađevine na bazi goveđeg, purećeg i pilećeg mesa, garantovano bez komponenata svinjskog porijekla. Samo ime i vizuelni identitet proizvoda svoje korjene nalazi u bosansko-hercegovačkom podneblju, a recepture proizvoda definisane su uz uvažavanje autentične tradicije i u produkcijskom i u konzumacijskom smislu.

Kod definisanja asortimana i strukture proizvoda posebna pažnja posvećuje se sirovinama, kao i proizvodnim procedurama, za šta su zaduženi vrhunski proizvođači koji slijede najstrožije zahtjeve standarda ISO, HACCP, a po zahtjevu i HALAL.

Gastro Merak u svom fokusu ima isključivo kvalitet i orjentisan je prema onoj potrošačkoj skupini kojoj je primat u vrhunskom zadovoljstvu konzumacije.